Phukets största berättelser från den senaste veckan: Doktor påstås sparkad av schweizisk expat och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 26 februari till söndagen den 3 mars 2024.

  1. En Phuket motorcykeltaxiförare ska ha förgripit sig sexuellt på en kvinnlig tysk passagerare.

En 18-årig motorcykeltaxiförare greps efter att han ska ha förgripit sig sexuellt på en tysk turist i Phuket.

Den tyska kvinnan identifierade positivt den unge mannen som var inblandad i händelsen.

2. En kvinnlig kinesisk turist har brutit benet efter en parasailingolycka vid Karon Beach.

Den här incidenten blev allmänt viral i Kina, inte för olyckan, eftersom olyckor inträffar, utan för den påstådda tiden det tog att få henne till ett sjukhus, diagnostisera och ge medicinsk behandling, och en tvist om ersättning för olyckan från parasailoperatören. En ekonomisk överenskommelse nåddes senare framgångsrikt mellan parasailingföretaget och offret med "insisterande" från framstående thailändska tjänstemän.

3. En läkare ska ha blivit sparkad och verbalt överfallen av en utländsk man och hans thailändska fru nära en villa vid en strand i Pa Klok.

En schweizisk expat och hans thailändska fru har bett en thailändsk läkare och det thailändska folket om ursäkt för en viral sparkincident men den schweiziska mannen insisterar fortfarande på att han halkade och att sparken inte var avsiktlig.

En schweizisk expat har åtalats för skada på kropp och själ efter att han ska ha sparkat en kvinnlig läkare nära hans hyrda villa i Thalang.

Denna fråga fortsätter att dominera rubrikerna.

4. Strandtrappan till en villa beordras att rivas efter att tjänstemän fann att de verkligen inkräktade på en allmän strand i Paklok. Detta följer på en viral incident som involverade en utlänning och en thailändsk läkare på trappan.

En villaägare vid Yamu Beach i Paklok kommer att ställas inför rättsliga åtgärder efter att en del av villan gjort intrång i det offentliga området.

Som ovan fortsätter denna fråga att dominera rubrikerna.

5. Människor ses sitta på trappor som har blivit en brännpunkt för kontroverser. Händelsen involverar en schweizisk man vid namn Urs 'David' Fehr och hans thailändska fru.

Yamu Beach har nyligen varit i rubriker över hela Thailand efter en debatt mellan en schweizisk expat och en thailändsk läkare om en påstådd sparkincident på trappor som leder till hans hyrda villa från stranden.

6. Över 500 lokala invånare samlades vid Ya Mu Beach i Phuket för att demonstrera mot en schweizisk medborgare, Mr. David, som påstås ha sparkat en kvinnlig läkare.

Till och med den thailändska premiärministerns kansli och den högsta polisen i Thailand är nu inblandade, med visumet för utlänningen enligt uppgift under granskning. Phuket-tjänstemän planerar också att granska alla villor på Yamu Beach för intrång och har föreslagit detaljerade bakgrundskontroller för utlänningar som vistats länge som är involverade i affärer på Phuket.

Det var det för denna vecka. Var försiktig!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.