Läkare som påstås sparkas av utlänning nära villa på stranden i Thalang, blir viral online – video

Thalang –

En läkare ska ha blivit sparkad och verbalt överfallen av en utländsk man och hans thailändska fru nära en villa vid en strand i Pa Klok.

En video av händelsen kan ses här. Den innehåller ett hårt språk som kan förolämpa känsliga tittare.

En kvinnlig läkare i Phuket lämnade in en anmälan till Thalang-polisen med påstådda bevis i form av medicinsk dokumentation av hennes skador tidigare i veckan. Hon berättade för polisen att hon satt på natten och tittade på fullmånen med sina vänner på trappan till en villa som är ansluten till Yamu-stranden.

En utländsk man kom plötsligt ut från den lyxiga poolvillan innan han ska ha sparkat henne i ryggen, hävdar hon. Hans thailändska fru ska också ha överfallit läkaren verbalt. Hon ska ha sagt att hennes son var i polisen och känner många högt uppsatta poliser i Phuket och om läkaren blev skjuten skulle det vara lagligt eftersom offret påstås ha invaderat deras villa. Paret ska ha sagt att de skulle lämna in en anmälan till thailändsk polis mot läkaren för den nattliga invasionen, enligt offret.

Läkaren bestämde sig dock för att få berättelsen att gå viral online, och trodde att parets hot var en bluff och trodde också att stegen olagligt inträngde på en allmän strand.

Berättelsen har nu blivit viral på sociala medier med tusentals kommentarer som mestadels försvarar offret. Mr. D (alias), 45, schweizisk medborgare, och hans advokat träffade Thalang-polisen. Han sa till polisen att han inte sparkade läkaren. Han hävdar att han halkade innan hans fot av misstag träffade hennes rygg. Han sa att han också spelade in en video när han gick mot läkaren som satt vid trappan.

Men videon släpptes inte omedelbart till allmänheten. Men bilder som påstås ha läckt ut på sociala medier verkar visa att utlänningen ropar åt de två thailändarna att "få **** off" utan några tecken på en artig begäran om att lämna eller samtala. Ögonblicket för den påstådda sparken är oklart, med kameran vänd något bort under det påstådda ögonblicket.

Thalangpolisen fortsätter utredningen av frågan. Phuket Land Office ska nu också inspektera villan för att se om trappan inkräktar på den allmänna stranden eftersom oro uttrycktes av tusentals användare på sociala medier att stranden är allmän mark.

De fullständiga namnen på de inblandade parterna undanhölls av thailändsk polis, som sa att de försöker förmedla lösningar mellan de två grupperna. Samtidigt fortsätter thailändska sociala medier att debattera frågan, med många thailändare rasande över situationen och kräver fullständiga juridiska utredningar, inklusive mot fastighetsbrevet och till och med företaget som ägs av utlänningen i Phuket, som är en lokal ex-pat och inte en turist.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.