Kinesisk turist skadad efter paraseglingsolycka i Phuket

Phuket -

En kvinnlig kinesisk turist har brutit benet efter en parasailingolycka vid Karon Beach.

Nyheten blev viral på thailändska sociala medier den här veckan efter att Facebooksidan 'Luijeen' publicerade hennes berättelse som ursprungligen kommer från kinesiska medier., som ses nedan.

https://www.douyin.com/video/7340246270566567203

Det sa turisten den 24 februarith hon paraseglade vid Karon Beach men kunde inte kontrollera paraseglet vilket fick det att träffa marken. Hennes ben bröts i händelsen. Parasailoperatören ringde då räddningstjänsten. Turisten sa att hon väntade i två timmar på att en ambulans skulle komma till stranden på grund av en trafikstockning.

Efter att hon kom till ett sjukhus väntade hon i ytterligare sex timmar tills hon fördes till ett privat sjukhus eftersom det första sjukhuset inte hade tillräckligt med utrustning. Hon fick sitt ben sytt för en skada som var cirka 15 centimeter lång.

Den kinesiska kvinnan sa att hon också var besviken på parasailoperatören och bad om 200,000 XNUMX baht i ersättning. Det var dock oklart om hon fick någon ersättning eller hur mycket. Det har rapporterats att den kinesiska kvinnan följer upp fallet och ska stämma paraglideroperatören.

Berättelsen har sedan dess blivit viral på kinesiska sociala medier med hundratusentals delningar och miljontals visningar och Phuket-tjänstemän arbetar nu med turisten och hennes tolk för att säkra ett avtal om ersättning för skadorna, tillsammans med att ha besökt turisten och personligen ber om ursäkt för händelsen.

Ett antal Phuket-tjänstemän besökte parasailoperatören i fråga, vars namn undanhölls på grund av den pågående utredningen, och bekräftade att operatören var laglig, med en korrekt licens och andra juridiska krav.

Operatören, som säger att de har tio vittnen, har enligt uppgift skyllt på vinden för att den plötsligt förändrades och orsakade olyckan och att olyckan inte berodde på någon form av fel från deras sida, utan också "deltar" i medlingsprocessen och medveten om av turismens följder av olyckan.

Det är oklart om sjukhuset eller ambulanstjänsten, vars namn också innehas av polisen, skulle möta några konsekvenser för den påstådda långsamma svarstiden och vänta.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.