UPPDATERING: Schweizisk expat och thailändsk fru i Phuket ber om ursäkt för virussparkningsincidenten, men insisterar fortfarande på att han halkade

Phuket -

En schweizisk expat och hans thailändska fru har bett en thailändsk läkare och det thailändska folket om ursäkt för en viral sparkincident men den schweiziska mannen insisterar fortfarande på att han halkade och att sparken inte var avsiktlig.

En video av händelsen kan ses här. Den innehåller ett hårt språk som kan förolämpa känsliga tittare.

Vårt tidigare:

En läkare ska ha blivit sparkad och verbalt överfallen av en utländsk man och hans thailändska fru nära en villa vid en strand i Pa Klok.

Nu till uppdateringen:

En presskonferens hölls i Phuket Provincial Hall på fredagen (1 marsst). Med på presskonferensen var Phukets viceguvernör Adul Choothong, David (schweizisk medborgare) och hans thailändska fru.

Mr. Urs Beat Fehr (David), 45, en lokal utländsk affärsman som äger ett elefantreservat sa på engelska vid konferensen "Jag älskar Thailand. Jag stöder alltid thailändare. Jag är schweizisk men Thailand är mitt hem. Jag insåg inte att den här händelsen skulle visa sig vara en så stor fråga.”

TPN-media noterar att problemet var en av, om inte den mest, trendiga berättelserna för närvarande på de flesta thailändska nyhetsnätverk, med den stora majoriteten av kommentatorer på sociala medier som ställde sig på den thailändska läkarens sida.

”Jag står fortfarande fast vid mitt uttalande att jag inte hade för avsikt att sparka läkaren i ryggen. Det var en olycka eftersom jag halkade innan mitt ben träffade henne i ryggen. Jag har också bevis på att jag halkade eftersom min tå var skadad också." sa David och visade sedan ett foto av skadan på konferensen.

"Jag reagerade argt på den här situationen eftersom det var många människor som invaderade min plats tidigare, nästan varje vecka. För två veckor sedan gick ungefär sju kinesiska medborgare till och med in på villafältet och poolen som är vårt privata område.” David förklarade.

"Så, den tidigare incidenten orsakade mig stor oro över min frus säkerhet. Jag var väldigt arg över att jag trodde att doktorn och hennes kvinnliga vän invaderade min plats som de där kineserna.” lade David till.

"Jag sa inga rasistiska faser om "lokala thailändare" som läkaren nämnde." David nämnde också.

Samtidigt sa Davids thailändska fru på konferensen: ”Jag hade redan gått och lagt mig när min man bad mig komma ut. Jag hade sovit gott. Jag trodde att de två thailändarna var samma grupp kineser innan och jag håller med om att jag sa många ord som var oartigt mot läkaren. Jag tappade också kontrollen över mitt humör.”

"Jag visste inte att hon är läkare. Om jag visste att hon var en thailändsk läkare, skulle jag ha bett henne gå in i vår villa för att ta några drinkar. Hustrun tillade.

Paret nämnde också i slutet av presskonferensen att de är mycket ledsna för vad de har gjort mot läkaren och mot det thailändska folket. Paret sa att de är villiga att göra vad som helst för att be om ursäkt för situationen.

Under tiden var läkaren och hennes far från Nakhon Si Thammarat i Bangkok och intervjuade med en thailändsk mediekanal och insisterade på ytterligare rättsliga åtgärder, men det återstod att se om båda sidor skulle medla med hjälp av Phuket-tjänstemän.

Phuket tjänstemän har beordrat majoriteten av de trappor som var inblandade i händelsen att tas bort eftersom de uppger att de olagligt inträngt stranden.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.