UPPDATERING: Efter viral video av en utlänning som påstås sparka thailändsk läkare, beordrar Phuket-tjänstemän att inträngande strandtrappor tas bort

Phuket -

Strandtrappan till en villa beordras att rivas efter att tjänstemän fann att de verkligen inkräktade på en allmän strand i Paklok. Detta följer på en viral incident som involverade en utlänning och en thailändsk läkare på trappan.

En video av händelsen kan ses här. Den innehåller ett hårt språk som kan förolämpa känsliga tittare.

Vår tidigare historia:

En läkare ska ha blivit sparkad av en utländsk man efter att hon satt på natten och tittade på fullmånen med sin vän på trappan till en villa som är ansluten till Yamu-stranden. Phuket Land Office ska nu också inspektera villan för att se om trappan inkräktar på den allmänna stranden eftersom oro uttrycktes av tusentals användare på sociala medier att stranden är allmän mark.

Nu till uppdateringen:

Phuket Land Office inspekterade trappan till villan vid Yamu Beach i Paklok, Thalang på torsdagen (29 februari)th). Tjänstemän fann att det andra till det fjärde steget av trappan har inkräktat på den allmänna stranden.

Paklok borgmästare Mr. Panya Sampaorat har lämnat in en juridisk rapport mot villaägaren för offentligt intrång. Det andra till det fjärde steget har beordrats att rivas inom tre dagar.

Det läckta videoklippet torsdagen (29 februari) bevisar också att den kvinnliga läkaren och hennes kvinnliga vän inte satt på första steget ansågs vara utlänningens egendom, sa Panya till thailändsk press. Deras fötter rörde också vid sanden. Så man kan säga att läkaren och hennes vän inte invaderade utlänningsplatsen som den utländska mannen ska ha anklagat dem för tidigare.

Det har rapporterats att villan hyrs av den utländska mannen och hans familj för cirka 1,000,000 XNUMX XNUMX baht per månad, men ägs inte av utlänningen.

En schweizisk expat och hans thailändska fru har bett en thailändsk läkare och det thailändska folket om ursäkt för en viral sparkincident men den schweiziska mannen insisterar fortfarande på att han halkade och att sparken inte var avsiktlig.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.