Phukets största berättelser från den senaste veckan: ukrainare arresterade spraymålning historisk synvinkel och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser varierar från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 3 april 2023 till söndagen den 9 april 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Den holländska kvinnan som greps på Phukets internationella flygplats förra veckan i ett fall som gick viralt hävdar att hon inte gjort något fel och att det berodde på att en immigrationstjänsteman glömde att sätta en stämpel på hennes pass.

Ett liknande fall hände med en annan holländsk man som också fick hjälp från ambassaden. Båda fick dock inga gula eller röda kort. Det är oklart om Thai Immigration kommer att granska incidenterna eller kommentera dem.

2. En kvinna greps på Phukets internationella flygplats med mer än två kilo kokain värt mer än tio miljoner baht, säger Thai Customs.

Tulltjänstemän släppte inte heller namnet på det land som kvinnan hade rest från för att komma in i Thailand, utan uppgav bara att den misstänkte är thailändsk medborgare.

3. En kinesisk medborgare greps på Phukets internationella flygplats för illegalt arbete i Thailand.

En annan kinesisk medborgare greps på Phukets internationella flygplats för illegalt arbete i Thailand.

4. Tjänstemän uppmanar invånare i Phuket att spara vatten eftersom vattenresurserna är begränsade och Phuket kan vara nära en torka.

Den högsta risken för torka är 19 byar i Kamala, Patong, Thep Krasattri, Mai Khao och Wichit. Dessa områden hade bara tillräckligt med vatten fram till slutet av mars vilket innebär att dessa områden redan saknar vatten.

5. En ukrainsk kvinna greps efter att hon spraymålade anti-ryska uttalanden på stenar och bänkar vid en berömd utsiktspunkt i Wichit.

Den ukrainska kvinnan sa att hon inte menade att skada Phukets image men sa till thailändsk polis att hon bara ville visa sina åsikter om det pågående kriget mellan Ryssland och Ukraina.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.