Ukrainsk kvinna arresterad efter spraymålning berömd utsiktspunkt i Phuket

Wichit, Phuket –

En ukrainsk kvinna greps efter att hon spraymålade anti-ryska uttalanden på stenar och bänkar vid en berömd utsiktspunkt i Wichit.

Lokala invånare i Wichit klagade på att många platser vid den populära utsiktspunkten Khao Khad var besprutade med röd sprayfärg, vilket hävdade anti-ryska åsikter.

Wichit-polisen kontrollerade CCTV-bilder i närheten och på fredagsmorgonen (7 aprilth) en 34-årig ukrainare greps och fördes till Wichits polisstation. Hennes namn släpptes inte av thailändsk polis.

Wichit-polischefen överste Chatree Chookaew berättade för Phuket Express att den ukrainska kvinnan sa att hon stannat i Thailand i tre månader nu och planerar att återvända till Ukraina den 10 april.th. Hon menade inte att skada Phukets image utan sa till thailändsk polis att hon bara ville visa sina åsikter om det pågående kriget mellan Ryssland och Ukraina.

Hon har lovat polisen att hon inte kommer att göra detta igen om hon besöker Phuket eller Thailand i framtiden.

Överste Chatree sa till Phuket Express att oavsett kvinnans ursäkt att hon fortfarande är anklagad för vandalism. Chatree tillade att anklagelsen är strikt för skadegörelse och inte för att uttrycka politiska åsikter, och tillade att det finns mer lämpliga sätt att uttrycka sina åsikter och tankar än att förstöra ett välkänt landmärke och synvinkel.

Phuket Express noterade att Wichit-polisen inte nämnde om hon skickades till Phuket Immigration för eventuella gula eller röda kort enligt ett nytt klassificeringssystem för misskötande utlänningar som testas i Phuket.

Vandaliseringsdådet har väckt betydande och polariserande prat på sociala medier, med ryssar som har kritiserat dådet och många ukrainare och västerlänningar som stöder det. Thailändare, under tiden, uttryckte mestadels upprördhet över handlingen att förolämpa en berömd synvinkel, oavsett sammanhanget för talet.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.