UPPDATERING: Holländsk kvinna arresterad på Phukets flygplats hävdar att immigrationstjänsteman glömt att stämpla sitt pass vid inresan

Phuket -

Den holländska kvinnan som greps på Phukets internationella flygplats förra veckan i ett fall som gick viralt hävdar att hon inte gjort något fel och att det berodde på att en immigrationstjänsteman glömde att sätta en stämpel på hennes pass.

Vår tidigare historia:

En holländsk kvinna greps på Phukets internationella flygplats för att ha rest in i och vistats i kungariket Thailand utan lämpligt tillstånd eller visum.

Telegraaf rapporterar att det holländska utrikesministeriet säger att kvinnan har fått hjälp från den nederländska ambassaden för detta fall. Kvinnan sa att hon satt häktad i fem dagar och det var en mardröm för henne när hon enligt henne inte gjorde något fel. När hon nyligen reste in i Thailand hävdar hon att en immigrationstjänsteman glömde att stämpla hennes pass.

Kvinnan har varnat andra turister att kontrollera sina stämplar på sina pass, annars kan de hamna i problem som hon.

Ett liknande fall hände med en annan holländsk man som också fick hjälp från ambassaden. Båda fick dock inga gula eller röda kort. Det är oklart om Thai Immigration kommer att granska incidenterna eller kommentera dem.

Phuket Immigration avslöjade för thailändska medier att två utlänningar fick röda kort och fyra utlänningar fick ett gult kort denna månad, mars 2023, hittills.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.