Thailändsk kvinna arresterad på Phukets flygplats med kokain värd mer än 10 miljoner baht

Phuket -

En kvinna greps på Phukets internationella flygplats med mer än två kilo kokain värt mer än tio miljoner baht, säger Thai Customs.

Chefen för den thailändska tullen vid Phukets internationella flygplats, Sukanya Wettayanukun, berättade för Phuket Express att på onsdagen (5 april)th) de fick ett tips från en bekymrad medborgare om att illegala droger skulle smugglas in i Thailand via ett specifikt flygbolag.

Tulltjänstemän sökte igenom ett riktat bagage som tillhörde en 27-årig thailändsk kvinna. Poliserna hittade en påse kokain som vägde 2.35 kg som har ett gatuvärde värt mer än 10 miljoner baht.

Kvinnan fördes till Sakoo polisstation för rättsliga åtgärder. Hennes fullständiga namn undanhölls dock av polisen för media och det var inte omedelbart klart vad hennes vädjan var.

Tulltjänstemän släppte inte heller namnet på det land som kvinnan hade rest från för att komma in i Thailand, utan uppgav bara att den misstänkte är thailändsk medborgare.

Det är inte första gången kokain har hittats nyligen på Phukets internationella flygplats. I januari, som vi rapporterade här, hittades en kvinna från Uzbekistand med över 2 kilo kokain.

Och i juni 2022, en ung man från Sydafrika hittades på Phukets internationella flygplats med 1.49 kilo kokain i buken i en historia som blev viral på grund av bilderna, se här.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.