Phuket nära en torka, Phuket-tjänstemän uppmanar invånare att spara vatten

Phuket -

Tjänstemän uppmanar invånare i Phuket att spara vatten eftersom vattenresurserna är begränsade och Phuket kan vara nära en torka.

Phuket provinsens administrativa chef Somprat Prabsongkram berättade för Phuket Express att Phuket har tre stora reservoarer som är Khlong Katha Reservoir i Chalong, Bang Ward Reservoir och Bang Neow Dam Reservoir. Dessa tre reservoarer kommer bara att ha tillräckligt med vattenresurser för att hålla till juli utan regn. Invånarna måste spara på vattnet.

Den högsta risken för torka är 19 byar i Kamala, Patong, Thep Krasattri, Mai Khao och Wichit. Dessa områden hade bara tillräckligt med vatten fram till slutet av mars vilket innebär att dessa områden redan saknar vatten.

Områden med medelhög risk för torka är 23 byar i Kamala, Mai Khao, Chalong och Wichit. Dessa områden har tillräckligt med vatten till slutet av denna månad.

Inom övervakningsområdet finns 27 byar i Patong, Cherng Talay, Paklok, Mai Khao, Sri Soonthorn, Koh Kaew, Talad Yai och Wichit. Dessa områden har tillräckligt med vatten för att hålla till i slutet av maj. De andra icke-riskområdena har tillräckligt med vatten tills i slutet av juni.

Samtidigt börjar Songkran, vattenfestivalen, nästa vecka med vattenstrider som är tillåtna för första gången på fyra år på grund av Covid-19-restriktioner, men vissa tjänstemän uppmanar invånarna att spara på vattnet och fira traditionellt istället.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.