Phukets största berättelser från den senaste veckan: Kropp av utlänning hittades nära utsiktspunkt, utländska och thailändska spelare arresterade och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsene.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 25 juli 2022 till söndagen den 31 juli 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Polisen jagar efter en beväpnad bankrånare som rånade ett köpcentrum i Rawai innan han skyndade iväg med 160,000 XNUMX baht.

En beväpnad bankrånare som rånade en bank i ett köpcentrum i Rawai innan han skyndade iväg med 160,000 XNUMX baht i eftermiddags har gripits inom sex timmar.

Han erkände att han lider av ekonomiska problem under Covid -19-pandemin och att han kände att han inte hade något annat val än att råna en bank för att betala tillbaka skulder.

2. En kropp av en oidentifierad utländsk man hittades nära en strand i Rawai den 27 julith.

Thailändsk polis har bekräftat att kroppen som hittades nära Yanui-stranden var en amerikansk man, 73, som tros ha fallit från en sten nära en utsiktsplats i Rawai.

3. Elva spelare inklusive en brittisk man och en dansk man har arresterats i en lyxvilla i Rassada, Mueang Phuket den 29 juli.

Polisen arresterade 11 pokerspelare som var en brittisk man, en dansk man, en kambodjan och åtta thailändare. Polisen beslagtog pokerkort och marker (värde uppskattningsvis 2,606,550 8 XNUMX baht enligt Region XNUMX-polisen)

4. Minst 42 äldre personer och tre anställda har testat positivt med Covid-19 på Phuket Elder Care Center.

Det finns totalt 75 äldre med 29 anställda som bor och bor på centret.

5. Huvudvägarna i Phuket och i Phuket Town-området har drabbats av översvämningar efter kraftigt regn över Phuket den 29 julith.

Regnet har fortsatt sedan i morse (1 augusti).

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.