Elva påstådda spelare inklusive utländska medborgare arresterade i Rassada, Phuket, Facebook-inlägg orsakade razzian

Phuket -

  Elva spelare inklusive en brittisk man och en dansk man har arresterats i en lyxvilla i Rassada, Mueang Phuket i morse (29 juli).

Ett team från Region 8 Police baserat i Phuket slog till mot en lyxvilla på Thep Pratan Road i Rassada-distriktet, Mueang Phuket District. Polisen arresterade 11 pokerspelare som var en brittisk man, en dansk man, en kambodjan och åtta thailändare. Polisen beslagtog pokerkort och marker (värde uppskattningsvis 2,606,550 8 XNUMX baht enligt Region XNUMX-polisen)

Alla elva misstänkta, vars fullständiga namn inte släpptes till thailändska medier, fördes till Phukets polisstation. Villaägaren, som endast identifieras som Mr. Sit, står inför anklagelser för olaglig drift av ett spelhåla medan spelarna står inför anklagelser för att ha deltagit i olagligt spelande.

Razzian kom efter att hasardspelsevenemanget publicerades offentligt på Facebook och bad spelare att gå med i ett livespel med en fest. Region 8 Polisen fortsatte sin utredning där de hittade spelarna i villan.

Thailand har några av världens strängaste anti-spellagar, även om diskussioner pågår på en hög nivå om att lätta på lagarna.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.