Minst 42 äldre personer och tre anställda smittade av Covid-19 på Phuket Elder Care Center

Phuket -

Minst 42 äldre personer och tre anställda har testat positivt med Covid-19 på Phuket Elder Care Center.

Idag (28 julith) Phuket Provincial Public Health Office (PPHO) chef Dr Kusak Kukiattikoon sa till Phuket Express: "Vi har blivit informerade från centret den 27 julith. Det finns totalt 75 äldre med 29 anställda som bor och bor på centret.”

"19 äldre och tre anställda har testat positivt med Covid-19. En av de äldste fördes till ett lokalt sjukhus medan andra har satts i karantän på centret för behandling. Men alla fick åtminstone tredubbla doser av ett Covid-XNUMX-vaccin." Dr Kusak uppgav.

Direktören för Phuket Elder Care Development Center Ms. Puengpan Paojinda sa till Phuket Express: "De flesta av de äldre har personliga hälsoproblem. De går ofta till sjukhuset för att få sjukvård som kan ha varit där det aktuella utbrottet uppstod. Normalt sett får personer utifrån inte besöka centret.”

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.