Phukets största berättelser från den senaste veckan: Planet går sönder, bussskjutning och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 6 februari 2023 till söndagen den 12 februari 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Rök och eld kom ut från höger sida av ett plan när det lyfte på Phukets internationella flygplats under den gångna helgen.AZURAIR Airlines lyfte på ett flyg till Moskva i Ryssland. Flygledaren såg en del rök komma ut från höger sida av planet. 
  2. En kinesisk turist ska ha skadats efter att ha blivit skuren av en researrangör i Kata.

En turnépersonal har åtalats för kroppsskada, vållande till skada och bärande av kniv offentligt.

Ett reseföretag står inför sex månaders licensavstängning och kan riskera böter på upp till 500,000 XNUMX baht efter att en anställd attackerat en kinesisk turist.

En kinesisk vicekonsul är i Phuket för att träffa Phukets guvernör efter att en kinesisk turist attackerades med en kniv av en turnépersonal i Phuket, efter en tvist om en återbetalning.

3. Den första kinesiska resegruppen på tre år anlände till Phukets internationella flygplats.

Det finns totalt 180 passagerare från ett direktflyg från Spring Airlines från Shanghai som anlände till flygplatsen.

4. Tjugo franska motorcykelförare har gripits efter att ha orsakat allmän olägenhet.

Fyrtiofyra utländska förare har gripits i Patong för att de inte hade körkort.

Rättsliga åtgärder vidtas mot motorcykeluthyrningsoperatörer i Patong för att tillåta förare utan körkort att hyra motorcyklar.

Chefen för konsulatet för det franska kontoret i Phuket träffade Patong-polisen efter att 20 franska motorcykelförare arresterades.

5. Två personer på en buss i Phuket har ådragit sig skador efter att en beväpnad man öppnade eld medan andra passagerare sprang iväg.

En beväpnad man som öppnade eld på en resande buss i Phuket som skadade två personer har hittats död i bussens interiör.

En beväpnad man som öppnade eld på en resande buss i Phuket och skadade två personer har hittats död på bussen och var en före detta soldat som led av psykiska problem.

Phukets transportoperatörer skärper säkerhetsåtgärderna för att förhindra upprepning.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.