UPPDATERING: Reseföretag står inför sex månaders licensavstängning och kan få böter på upp till 500,000 XNUMX baht efter att personal attackerade kinesisk turist i Phuket

Phuket -

Ett reseföretag står inför sex månaders licensavstängning och kan riskera böter på upp till 500,000 XNUMX baht efter att en anställd attackerat en kinesisk turist.

Våra tidigare berättelser:

En kinesisk turist ska ha skadats efter att ha blivit skuren av en researrangör i Kata.

En turnépersonal har åtalats för kroppsskada, vållande till skada och bärande av kniv offentligt.

Nu till uppdateringen:

Herr Napadol Arwutthakamprecha, registrator för Bureau of Tourism Business and Guide Registration Southern Region 2 (Phuket) sa till Phuket Express "Reseföretaget har kränkt Tourism Business and Guide Act. Den inblandade personen var en direkt anställd i företaget och företaget är ansvarigt för deras handlingar, även om de till en början försökte ta avstånd från saken."

"De har orsakat allvarlig skada på Thailands goda moral och kultur. Reseföretagets registreringslicens kommer att stängas av i sex månader från och med tisdagen den 7 februari”, tillade Napadol.

"Dessutom får en researrangör inte göra något som skadar turistnäringen, turistorter och turister, annars kan de få böter på upp till 500,000 XNUMX baht. Det övervägs med det här reseföretaget för hur mycket de skulle kunna få böter i det här fallet, säger Napadol.

Företagets namn hölls fortfarande officiellt undanhållet i väntan på beslut om böter.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.