Kinesisk turist som påstås ha skurits av researrangören i Phuket

FOTO: MGR Online

Phuket -

En kinesisk turist ska ha skadats efter att ha blivit skuren av en researrangör i Kata.

En uppdatering om denna historia kan hittas genom att klicka HÄR.

Det har rapporterats att en kinesisk turist var med sin familj den 29 januarith förra månaden och att de köpte en dagstur till Similan Island i Phang Nga för 9,000 5,000 baht från ett reseföretag nära ett hotell i Kata. De betalade XNUMX XNUMX baht för en deposition.

Dagsturen började den 31 januarist, och den utsedda researrangören skulle träffa den kinesiska familjen på ett hotell klockan 5:50. Researrangören kom dock inte. De kinesiska turisterna försökte kontakta researrangören i en timme. Researrangören kunde sedan äntligen kontaktas men uppgav att de åkt till fel hotell.

Vid det här laget ville de kinesiska turisterna ställa in hela resan och bad om återbetalning. Men researrangören såg inte öga mot öga på denna begäran med turisten, och hävdade att felaktig information gavs.

De kinesiska turisterna kände sig som att de blivit lurade innan de lämnade in en anmälan till Karonpolisen. De och polisen gick till reseföretaget för att begära tillbaka depositionssumman. Reseföretaget betalade dock bara tillbaka 3,000 5000 baht, enligt turisten. Turisten tyckte att det inte var rättvist för dem och ville ha full återbetalning av alla XNUMX baht som deponerats innan ett ytterligare argument startade.

Researrangören ska sedan ha attackerat turisten och huggit dem med en kniv. Turisten gjorde en polisanmälan igen innan han åkte till sjukhus. Turisten sa till lokala thailändska medier att de var upprörda på relevanta myndigheter att de har bett om hjälp.

Nyheten kom fram igen efter videoklippet av bråket och bråket blev viralt i sociala medier.

Polisen ska enligt uppgift utreda händelsen ytterligare.

Namnen på turist- och reseföretaget, samt operatören, hölls undan av relevant polis i väntan på ytterligare utredning.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Det gick inte att hitta abonnenten, den har förmodligen redan tagits bort. Inga ytterligare åtgärder krävs.

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.