Ryskt plan går sönder när det lyfter i Phuket

Phuket -

Rök och eld kom ut från höger sida av ett plan när det lyfte på Phukets internationella flygplats under den gångna helgen.

Phukets internationella flygplats har utfärdat ett tillkännagivande där det står: "Klockan 5:00 på lördag (4 februari)th) AZURAIR Airlines flygnummer ZF3604 lyfte på ett flyg till Moskva i Ryssland.”

”Flygledaren såg en del rök komma ut från höger sida av planet. Kaptenen kontaktades innan planet avbröt starten. Planet bromsades omedelbart vilket gjorde att höger hjulsystem inte fungerade och hjulet gick sönder.”

– Det tog cirka 40 minuter för planet att avlägsnas från banan. Planet befann sig på taxibanan som blockerade andra plan. AZURAIR-planet togs bort från taxibanan klockan 0:30 på söndagen (5 februarith). "

"Totalt har 16 flygningar påverkats. Vissa flyg var försenade medan vissa flyg var tvungna att landa på Krabis internationella flygplats och Suvarnabhumi internationella flygplats.”

"Phuket International Airport undersöker händelsen för säkerhet och bättre ledning för att nå internationell standard. Vi ber om ursäkt för händelsen."

Foto: [e-postskyddad]

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.