UPPDATERING: Tour Staffer åtalad efter att ha attackerat kinesisk turist med en kniv i Phuket

Phuket -

En turnépersonal har åtalats för kroppsskada, vållande till skada och bärande av kniv offentligt.

Vår tidigare historia:

En kinesisk turist ska ha skadats efter att ha blivit skuren av en researrangör i Kata.

Nu för uppdatering:

Karons polischef överste Khundet Na Nongkhai berättade för Phuket Express i eftermiddags (6 februari) att de förhörde den huvudmisstänkte som de identifierade som Wiree S, 44, som är anställd på ett reseföretag.

Polisen lämnade inte ut namnet på företaget.

Polisen beslagtog en kniv från Wiree som lades under en motorcykelsäte. Wiree erkände för polisen att hon var den person som attackerade den kinesiska turisten på en video som blev viral på sociala medier.

Wiree erkände för Karon-polisen att det fanns ett bråk om en återbetalning för en turné, men hon hävdade självförsvar och sa att hon också försökte skydda sig från kineserna, som hon hävdade var rasande och som hon var rädd skulle skada henne först. Vissa rapporter hävdar att han slog henne först.

Överste Khundet berättade för Phuket Express att oavsett hennes påståenden om självförsvar har Ms. Wiree åtalats för kroppsskada och för att bära en kniv offentligt. För anklagelsen om kroppsskada blir straffet fängelse upp till tre månader eller böter på upp till 60,000 2000 baht (XNUMX USD), eller båda.

Det icke namngivna reseföretaget har en lagligt registrerad reseföretagslicens.

Polisen fortsätter dock sin utredning för att se om reseföretagets licens kommer att dras in på grund av händelsen.

Händelsen ska ha skett efter en förbokad turné för 5,000 150 baht (XNUMX USD) som föll igenom, där reseföretaget hävdade att adressen till hotellet var felaktig och den kinesiska turisten sa att företaget helt enkelt inte dök upp eller svarade på samtal i en timme.

Turisten krävde full återbetalning men avböjdes och fick polisen inblandad, vid vilken tidpunkt reseföretaget gick med på att återbetala 3000 baht, men behålla 2000 för sin tid som lagts ner på att boka turnén och påstås ta en taxi till ett annat hotell.

Den kinesiska turisten fann detta oacceptabelt och krävde deras fulla återbetalning, och det var då situationen enligt uppgift eskalerade.

Turisten har enligt uppgift redan lämnat landet.

Detta är en utvecklande berättelse.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.