Mer än 30 utlänningar inblandade i olika olagliga handlingar greps i Phuket förra veckan när tillslaget fortsätter

Phuket -

Det fanns 33 utlänningar som har arresterats i Phuket efter en påstådd viral sparkincident som involverade en schweizisk expat som dominerade thailändska medier under den senaste veckan. Däremot hittades ingen utländsk maffia, enligt Phukets polischef.

Vår tidigare historia:

En schweizisk expat i Phuket i centrum av en påstådd viral påstådd sparkincident har blivit räddad men han förbjuds att arbeta och lämna Thailand.

Nu till uppdateringen:

Phukets provinspolischef generalmajor Lertsin Sukhum berättade för Phuket Express att polisen intensivt slår ner på utlänningar som bryter mot thailändska lagar på ön. Sedan oktober förra året, 2023, fram till nu, vilket är ungefär fyra månader, har polisen arresterat totalt 360 utlänningar för olika olagliga beteenden och handlingar.

Av dessa har polisen gripit 33 utlänningar på bara ungefär en vecka efter att den schweiziska expaten i en påstådd sparkincident blivit viral. Polisen har dock inte hittat några bevis på att någon så kallad utländsk maffia kontrollerar många företag och industrier ännu, enligt generalmajor Lertsin.

Som svar på kritik från vissa sektorer om att Phuket riktade in sig på och diskriminerade utlänningar, har polisen sagt att detta inte är fallet och att fokus bara ligger på de som bryter mot lagarna som att arbeta illegalt, på överseende, hamna i slagsmål, hota andra , eller ägnade sig åt illegala droger, och att den överväldigande stora majoriteten av utlänningar som följde och respekterade thailändska lagar inte hade något att bry sig om.

Thailändsk polis har också sagt att lagen är lika för alla och thailändare som också bröt mot lagen skulle ställas till svars.

Relaterade artiklar:

Mr. Thanakorn Wangboonkongchana, ställföreträdande ledare för United Thai Nation, avslöjade offentligt efter att ha besökt Phuket förra veckan för att inspektera och samla information angående anklagelser om utländska maffiagäng i området.

Två påstådda ryska prostituerade greps i Patong efter en stingoperation.

Tre ryssar greps i en biluthyrningsbutik i Cherng Talay för arbetstillståndsrelaterade brott.

En rumänsk man greps i Patong efter att han påstods sälja resepaket.

Phuket Overstay Incident: Australisk man greps efter att ha rymt sjukhus.

Rysk man greps för att ha arbetat vid penningväxlingsbås i Thalang.

En Kazakstansk kvinna greps i Mai Khao-distriktet efter att hon befunnits vara en illegal taxichaufför.

En svensk man greps efter att han påträffats påstås arbeta på en bar i Karon.

En illegal brittisk reseguide greps vid Phuket Big Buddha i Karon.

En tjeckisk man greps i Patong efter att han hittats olagligt in i Thailand.

Sophon Suwannarat, Phukets guvernör, höll en presskonferens angående fallet med David, en schweizisk expat som påstås ha attackerat en thailändsk kvinnlig läkare.

En rysk kvinna greps på en ormfarm i Wichit efter att hon hittades påstås arbeta utan lagligt tillstånd.

En rysk och en vitrysk medborgare greps för att ha arbetat illegalt på ett företag i Chalong.

Två ryssar greps i Wichit för 35 dagars överlevnad.

En rysk man greps efter att han påstås ha hittats arbeta i en cannabisbutik i Wichit.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.