Svensk man gripen för att ha arbetat på en bar i Karon

Karon –

En svensk man greps efter att han påträffats påstås arbeta på en bar i Karon.

Karonpolisen berättade för Phuket Express att på onsdagen (6 marsth) vid 5:00 arresterade de och Phuket Immigration en misstänkt som endast identifierades som MR. STEN, 57, svensk medborgare. Han greps på en bar på Tai Na Road i Karon.

Gripandet följer efter Phuket Immigration som slår ner illegalt arbetande utlänningar i Phuket. Den svenske mannen hittades påstås ha rekommenderat drycker till kunder i baren.

Han kunde inte förhindra ett lagligt arbetstillstånd och fördes till Karons polisstation för att åtalas för att ha arbetat utan tillstånd.

Phuket Express tillägger att det är viktigt att notera att arbetstillstånd och visum inte är tillgängliga för utlänningar att arbeta som gatuförsäljare framför butiker.

Polisen i Phuket slår nyligen till mot illegalt arbetande utlänningar efter en viral incident där en schweizisk expat påstås ha sparkat en thailändsk läkare. Se andra relaterade berättelser i länkarna nedan:

Phukets immigrationskontor uppgav att de officiellt har återkallat visumet för en schweizisk expat i Phuket i centrum av en påstådd viral påstådd sparkincident.

Mr. Thanakorn Wangboonkongchana, ställföreträdande ledare för United Thai Nation, avslöjade offentligt efter att ha besökt Phuket förra veckan för att inspektera och samla information angående anklagelser om utländska maffiagäng i området.

Två påstådda ryska prostituerade greps i Patong efter en stingoperation.

Tre ryssar greps i en biluthyrningsbutik i Cherng Talay för arbetstillståndsrelaterade brott.

En rumänsk man greps i Patong efter att han påstods sälja resepaket.

Phuket Overstay Incident: Australisk man greps efter att ha rymt sjukhus.

Rysk man greps för att ha arbetat vid penningväxlingsbås i Thalang.

En rysk man greps efter att han påstås ha hittats arbeta i en cannabisbutik i Kathu.

En Kazakstansk kvinna greps i Mai Khao-distriktet efter att hon befunnits vara en illegal taxichaufför.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.