Phuket Overstay Incident: Australisk man arresterad efter att ha rymt sjukhus

Phuket-

Onsdagen den 6 mars grep Phukets provinspolis en 26-årig australisk man på ett hotell nära Sri Kor-korsningen i Kathu. Mannen uppges ha stannat längre än sitt visum med 34 dagar.

Bakgrunden handlar om en trafikolycka som inträffade den 31 januari 2024 mellan den australiensiske mannen och en thailändsk person. Båda parter ådrog sig skador. Efter olyckan fick den australiensiske mannen medicinsk behandling på ett sjukhus i Phuket City. Han lyckades dock fly från sjukhuset innan han gjorde upp sin räkning.

Sjukhuset har nu lämnat in en anmälan mot honom och begär betalning på 178,185 XNUMX baht för hans behandling. Dessutom ska den australiensiske mannen ha undgått att betala det thailändska offret, eftersom polisen inte kunde kontakta honom på olycksplatsen innan han greps.

Den misstänkte, som inte identifierades av polisen vid namn, försökte undvika myndigheterna över räkningen och medicinska påståenden från det thailändska offret och hade varit på översta vistelse som ett resultat.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.