UPPDATERING: Trappor i Villa i Phuket där doktorn påstås ha blivit sparkad riven

Phuket -

Trappor i villan som hade inkräktat på Yamu Beach där en thailändsk läkare påstås ha blivit sparkad av en schweizisk expat i en viral incident revs.

Våra tidigare berättelser:

En läkare ska ha blivit sparkad och verbalt överfallen av en utländsk man och hans thailändska fru nära en villa vid en strand i Pa Klok.

En video av händelsen kan ses här. Den innehåller ett hårt språk som kan förolämpa känsliga tittare.

En schweizisk expat och hans thailändska fru har bett en thailändsk läkare och det thailändska folket om ursäkt för en viral sparkincident men den schweiziska mannen insisterar fortfarande på att han halkade och att sparken inte var avsiktlig.

En schweizisk expat har åtalats för skada på kropp och själ efter att han ska ha sparkat en kvinnlig läkare nära hans hyrda villa i Thalang.

Foton skildrar en viral markintrångsfråga på en Phuket Beach där människor ses sitta på trappor som har blivit en fokuspunkt för kontroverser.

Över 500 lokala invånare samlades vid Ya Mu Beach i Phuket för att demonstrera mot en schweizisk medborgare, Mr. David, som påstås ha sparkat en kvinnlig läkare.

Phuket-tjänstemän har beordrat att majoriteten av trappor som var inblandade i händelsen ska tas bort eftersom de uppger att de olagligt inträngt stranden.

En villaägare vid Yamu Beach i Paklok kommer att ställas inför rättsliga åtgärder efter att en del av villan gjort intrång i det offentliga området.

Vice premiärminister Anutin Charnvirakul tilltalar den påstådda utländska maffian i Phuket och lovar att vidta allvarliga åtgärder.

Ett lagligt långsiktigt visumtillstånd för att vistas i Thailand kommer att begäras återkallat för den schweiziska expat som påstås ha sparkat en thailändsk läkare i en viral incident förra månaden som har dominerat thailändska mediers rubriker.

Nu till uppdateringen:

Rivningsorderdokumenten placerades först i närheten av trappan för flera dagar sedan. Men lokala invånare märkte att beställningarna försvann från trappområdet måndagen den 4 mars.

På tisdag (5 marsth) ägaren till lyxvillaprojektet använde en grävskopa för att riva villans trappa och några strukturer i villaområdet som inkräktade på stranden.

Det tog ungefär en timme att slutföra rivningen. Phuket-tjänstemän och Thalang-polisen inspekterade området för att säkerställa att det efterlevde deras bestämmelser.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.