Phukets största berättelser från den senaste veckan: australiensisk man laddad i Road Rage, rysk drunknad på stranden och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser varierar från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 29 maj 2023 till söndagen den 4 juni 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

1. En utländsk manlig förare har förstört en sidospegel på en minivan under en påstådd trafikolycka i Wichit, Mueang Phuket.

En australiensisk förare står inför två rättsliga anklagelser efter en trafikolycka där han förstörde en minivans sidospegel i Wichit, Mueang Phuket.

En australiensisk man fick böter på 10,000 40,000 baht och betalade XNUMX XNUMX baht för skadestånd efter en trafikolycka med en minivan i Wichit, Mueang Phuket. Han riskerade också fängelse i två månader men han fick avstängning av sitt fängelsestraff med ett års skyddstillsyn.

Den här historien var en viktig diskussionspunkt på våra sociala medier den senaste veckan.

2. Två illegala nattklubbar gjordes en razzia i Kathu för att de påstås öppna under de lagliga stängningstiderna och tillåta minderåriga att komma in i lokalen.

Fem högt uppsatta Kathu-poliser, inklusive chefen, har överförts efter att två olagliga nattklubbar gjordes en razzia i Kathu för att de påstås öppna över de lagliga stängningstiderna och tillåta minderåriga att komma in i lokalen.

Kathu-distriktschefen har överförts till Chang Klang-distriktschefen i Nakhon Si Thammarat.

Den lagliga stängningstiden för nattklubbar i Phuket är 2.

3. Phuket kommer officiellt att tillkännages av Department of Disease Control (DDC) som den första provinsen i Thailand som är rabiesfri.

Under de senaste 15 åren har ingen i Phuket dött i rabies. Phuket kommer officiellt att tillkännages som den första provinsen i Thailand som är rabiesfri. Detta kommer att ge turister mer självförtroende när de besöker Phuket.

4. Ett efterlyst australiensiskt par har gripits i Phuket efter att de ska ha stulit 2.5 miljoner baht från en kines i Bangkok.

Det utländska paret arbetade tydligen som ett team och ska ha stulit påsen med pengar. Paret flydde sedan till Phuket.

5. En rysk turist drunknade på en strand i Thalang efter att ha ignorerat röda flaggor som förklarar att ingen simning är tillåten.

Badvakter varnade honom också innan han ignorerade dem också. Turisten drunknade innan han drogs upp ur vattnet.

6. En ensam utländsk kvinnlig turist tvingades ut ur en minivan i Phuket av förare av andra skåpbilar som körde i Phuket Rassadas hamn. Chaufförerna hävdade att turistens app-hälsande skåpbilsförare inte kunde hämta passagerare i hamnen och sa åt turisten att dra ut sin resväska därifrån om hon hade för avsikt att använda app-hälsningstjänster.

Föraren uppgav senare att han fick veta att han inte fick hämtas för appen, trots att hans skåpbil hade lagliga gula skyltar och andra transportkrav.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

=======================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.