Phuket kommer att tillkännages som första provinsen i Thailand som är rabiesfri

Phuket -

Phuket kommer officiellt att tillkännages av Department of Disease Control (DDC) som den första provinsen i Thailand som är rabiesfri.

Phukets viceguvernör Danai Sunantharod berättade för Phuket Express att generaldirektören för DDC Doctor Tanet Kratsanaitawiwong sa att de framgångsrikt stödjer Phuket som den första rabiesfria provinsen i Thailand. Det finns inga nya dödsfall från rabies i provinsen efter att de har fortsatt att förebygga och kontrollera rabies hos både djur och människor.

Under 2018 var det 18 personer som dog i rabies i Thailand. Men förra året var antalet dödsfall i rabies endast tre personer.

Under de senaste 15 åren har ingen i Phuket dött i rabies. Phuket kommer officiellt att tillkännages som den första provinsen i Thailand som är rabiesfri. Detta kommer att ge turister mer självförtroende när de besöker Phuket.

========================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.