Utländsk turist i Phuket tvingas ut ur minibuss på grund av passagerartvister mellan rivaliserande förare

Phuket —

En ensam utländsk kvinnlig turist tvingades ut ur en minivan i Phuket av förare av andra skåpbilar som körde i Phuket Rassadas hamn. Chaufförerna hävdade att turistens app-hälsande skåpbilschaufför inte kunde hämta passagerare i hamnen och sa åt turisten att dra ut sin resväska därifrån om hon tänkte använda app-prat tjänster.

Händelsen som delades flitigt på sociala medier och blev viral inträffade den 3 juni i Phuket Rassada-hamnen i Phuket. Den oidentifierade föraren av en offentlig minivan som publicerade händelsen hävdade att han stoppades av en grupp på 5-6 män när han skulle ta sin kvinnliga utländska passagerare till sin destination från hamnen.

Föraren som hade behövt gula registreringsskyltar och fungerade som vad han säger är en laglig app-hälsande förare uppgav att männen omringade hans minibuss och sa till sin passagerare, en ensam kvinnlig resenär, att gå ur skåpbilen och dra ut hennes resväska ur hamnområdet om hon hade för avsikt att använda tjänster från app-hälsande förare.

Männen bråkade med chauffören och hävdade att han inte kunde ta emot passagerare direkt från hamnen. Föraren försökte artigt förhandla om ett undantag eftersom hans passagerare redan satt i skåpbilen. Men männen vägrade och insisterade på att turisten måste kliva på sin skåpbil först efter att hon var utanför hamnområdet.

Ett hett argument pågick ett tag. Föraren hävdade att männen utmanade honom till ett slagsmål, men han förnekade det. Efter en stund dök chefen för männen upp och lät föraren följa med sin passagerare.

Föraren uppgav senare att han fick veta att han inte fick hämtas för appen, trots att hans skåpbil hade lagliga gula skyltar och andra transportkrav. Han uppmanade polisen att vidta allvarliga åtgärder mot männen i filmen för att återställa Phukets turismbild.

Namnen på de inblandade i händelsen hölls undan av relevanta tjänstemän som utredde händelsen.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.