Chalong-polisen arresterade en tysk man som stannar kvar efter yxhot i Rawai – VIDEO

Chalong, Phuket-

I en dramatisk händelseutveckling grep Chalong-polisen en manlig tysk medborgare som hade stannat kvar på sitt visum med mer än 500 dagar. Händelsen utspelade sig i det lugna området Soi Naya i Rawai.

Enligt Chalongs polischef överste Eakkarat Plaiduang reagerade poliserna snabbt efter att ha fått rapporter om en störning. Vid ankomsten stötte de på utlänningen, som skrek och betedde sig oberäkneligt. Han flydde från myndigheterna och sökte skydd i ett närliggande hus och barrikaderade sig bakom en låst dörr.

Trots deras försök att föra en dialog förblev mannen samarbetsvillig. I en häpnadsväckande upptrappning viftade han med en yxa och hotade både polisen och alla som vågade ta sig in. Föremål slungades ut från huset, vilket skapade en spänd strid.

Tack och lov löstes situationen utan skador. Polisen lyckades närma sig utlänningen och betvinga honom på ett säkert sätt.

Den misstänkte, som endast identifierades som tysk medborgare, greps omedelbart och transporterades till Chalongs polisstation för vidare utredning. Lokala invånare och byns chef bekräftade att mannen hade en historia av att ha orsakat offentliga störningar.

Denna incident kommer efter en serie incidenter som skapade rubriker som involverade utlänningar och turister i Phuket, speciellt denna incident där två nyazeeländska medborgare anklagas för att ha attackerat en thailändsk polis.

I en annan händelse nyligen En österrikisk turist ska ha överfallit en thailändsk taxichaufför från Phuket efter att ha blivit tillsagd att sluta röka i taxin.

En portugisisk kvinna arresterades också efter att ha setts på viral video som verkar hota en annan Phuket taxichaufför med en kniv.

I en incident som särskilt chockade thailändska medier, en turist anklagades för att ha sparkat en gravid butiksinnehavare efter att ha vägrat ta av sig skorna.

Detta är bara några få senaste incidenter som har fått thailändska tjänstemän att kräva ytterligare tillslag och inspektioner av utlänningar som beter sig illa och bryter mot thailändska lagar. Detta har i sin tur lett till räder mot företag som tros drivs illegalt av utlänningar över hela Phuket.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.