Utländsk turist påstås ha överfallit taxichaufför i Phuket på grund av rökkonflikter

Phuket, 3 april 2024— En manlig utländsk turist åtalas efter att ha attackerat en taxichaufför i Phuket. Händelsen utspelade sig när taxichauffören begärde att turisten skulle avstå från att röka inne i fordonet.

Bråket fångades på video och har sedan dess gått viralt på sociala medier. I bilderna som ses HÄR kan utlänningen ses med våld knuffa ut taxichauffören ur hytten i Thalang. Det gjorde att taxin oavsiktligt kolliderade med en annan bil.

Thalangs polischef överste Nikorn Choothong bekräftade händelsen, som inträffade på huvudvägen Thep Krasattri, cirka 30 meter från Thalangs polisstation. Alla tre inblandade personer – den utländska turisten, taxichauffören och en annan förare – fördes till polisstationen för vidare utredning.

Enligt den icke namngivna taxichauffören hade han plockat upp den "österrikiska" turisten från Phukets internationella flygplats och var på väg till ett hotell i Chalong. Under färden tände turisten en cigarett inne i taxin. När föraren bad honom att släcka den blev turisten upprörd.

I en plötslig upptrappning flyttade turisten sig från baksätet till framsätet och tog tag i taxichaufförens hals med händerna. Taxibilen började röra sig sakta och krockade så småningom med bilen framför i en korsning. Den nödställda taxichauffören lyckades öppna dörren och ringa på hjälp.

Överste Nikorn uppgav att turisten nu står inför anklagelser relaterade till vållande till kroppslig och psykisk skada. Men specifika detaljer om turisten och taxichauffören har inte avslöjats, och det nämns inte om något uttalande från turisten.

Detta är den andra hotfulla incidenten från en turist mot en Phuket taxichaufför denna vecka som vi rapporterade här.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.