UPPDATERING: Portugisisk kvinna greps efter att ha hotat Phuket taxichaufför med kniv

Rawai-

En portugisisk kvinna greps efter att hon fångats på en viral video med en kniv och påstås ha hotat att misshandla en kvinnlig taxichaufför på ett hotell i Rawai.

Vår tidigare historia:

Taxichauffören, vars identitet har undanhållits för hennes integritet, har utfärdat en varning till medchaufförer om sådana oregerliga passagerare som kräver flera destinationer utan att betala för biljetten. Detaljer om turisten och föraren förblir okända.

Nu till uppdateringen:

Chalong-polisen berättade för Phuket Express att på onsdagen (3 aprilrd) arresterade de en misstänkt som endast identifierades som fröken NADIYA, en portugisisk medborgare. Hon greps i lobbyn på ett oidentifierat hotell i Nai Harn.

Chalong-polisen bekräftade att Nadiya är den efterlysta misstänkta i arresteringsordern som utfärdades den 3 aprilrd, 2024 av Phuket Khweang Court. Hon anklagas för närvarande för att ha hotat andra med en kniv men det nämndes inget uttalande från Nadiya och hon talade inte med pressen eller släppte omedelbart en vädjan.

Att hota någon med en kniv är ett allvarligt brott i Thailand. Brottsbalken tar upp denna situation, och påföljderna är följande:

1. Hota med en kniv (avsnitt 397):
– Om en person hotar annan med kniv eller annat farligt vapen i avsikt att framkalla rädsla eller skada kan straffet bli fängelse i upp till tre år, böter eller bådadera.

Dessutom kommer Nadiya sannolikt att stå inför möjligheten att hennes visum återkallas och utvisas till sitt hemland på hennes bekostnad.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.