Nittio visum återkallade, 614 utlänningar arresterade i Phuket under de senaste fem månaderna

Phuket -

Minst 98 visum har återkallats och 614 utlänningar gripits i Phuket under de senaste fem månaderna.

Region 8:s polischef generallöjtnant Surapong Thanomjit berättade för pressen att från oktober förra året till mars i år arresterades minst 614 utlänningar. Av dessa fick 98 sina visum indragna.

De påstods ha brutit mot thailändska lagar som inkluderade rattfylleri, arbete utan tillstånd, illegalt inträde i landet, stöld, övernattning, att ha falska dokument, illegala droger, göra motstånd mot tjänstgörande poliser och mer.

Det strikta tillslaget började efter en viral påstådd sparkincident som involverade en schweizisk expat i Pa Klok och har fortsatt efter två nyzeeländska män var inblandade i en påstådd viral attack mot en thailändsk polis i Chalong.

Relaterade artiklar:

En singaporeansk motorcykelförare står inför rättsliga anklagelser efter att han påstås förtala och attackera en trafikpolis i Cherng Talay.

En arresteringsorder har utfärdats för en tadzjikistansk man som redan har lämnat Thailand för uppsåt att mörda efter att en rysk man hittats död på en cannabisfarm i Chalong.

En påstådd rysk prostituerad greps i Wichit efter en stingoperation, den fjärde ryska kvinnan denna månad greps för påstådd prostitution.

En indier, en brittisk och en fransk förare greps i Patong för rattfylleri.

En jemenitisk man greps efter att han påstås ha hittats arbeta illegalt i en livsmedelsbutik i Patong.

En brittisk man greps i Karon för att ha sålt kokain och använt metamfetamin och kristallmetamfetamin.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.