UPPDATERING: Arresteringsorder utfärdad för tadzjikistansk man för uppsåt att mörda efter att en rysk man hittades död i Phuket

Phuket -

En arresteringsorder har utfärdats för en tadzjikistansk man som redan har lämnat Thailand för uppsåt att mörda efter att en rysk man hittats död på en cannabisfarm i Chalong.

Våra tidigare berättelser:

En rysk man hittades död med en skuren hals och tecken på kamp och grovt spel på en cannabisfarm i Chalong, Phuket.

En misstänkt Tadzjikistan hade redan lämnat Phuket på tisdagen (12 mars) via flight nr.TK172 på väg till Istanbul i Turkiet. Bevis samlas in av Phuket-polisen för att begära en formell arresteringsorder för Tadzjikistan-mannen och en INTERPOL Red alert för att samordna med andra länder för att fånga och expatriera den misstänkte tillbaka till Thailand.

Nu till uppdateringen:

Phukets provinspolis berättade för Phuket Express att den misstänkte, endast identifierad som Herr Bakhtovar, medborgare i Tadzjikistan, stannade ensam på cannabisfarmen inne i hemmet. Det ryska offret gick in i huset men han kom aldrig ut innan han senare hittades död med en skuren hals. Den misstänkte Tadzjikistan lämnade huset efter det påstådda mordet innan han lämnade Phuket på väg till Turkiet.

Arresteringsordern utfärdades av Phukets provinsdomstol den 14 marsth, 2024 för Mr. Bakhtovar.

En INTERPOL Red alert har också utfärdats för den misstänkte. Mordet spekuleras i att ha handlat om en affärstvist som involverade cannabisfarmen, säger polisen i Phuket.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.