Phukets största berättelser från den senaste veckan: Fall av utlänningar som beter sig illa dominerar thailändska nyheter

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 11 mars till söndagen den 17 mars 2024.

  1. Phuket-tjänstemän går för att dra in licensen för en elefantstiftelse som ägs av Urs Fehr, en schweizisk medborgare efter att han enligt uppgift misshandlat en thailändsk kvinna på en strand.

Handlingen, bekräftad av guvernör Sophon Suwannarat, förvärrar de juridiska problemen för Fehr, som också har förlorat sin vapenlicens.

2. En 18-årig amerikansk man ska ha förgripit sig sexuellt på en gravid häst i Thalang.

Mannen ses på CCTV verka för att sexuellt utnyttja hästen med sin hand.

3. Allmänhetens tillgång till Phukets Laem Nga Beach har återställts efter att en lösning nåddes.

Avtalet föreskriver fortsatt allmän användning av vägen, där lokala myndigheter tar ansvar för att upprätthålla dess säkerhet och renlighet.

Royal Forest Department (RFD) leder en satsning på flera byråer för att återta reserverad skogsmark som inträngts av ett privat företag på Phukets Nui Beach.

Operationen är en del av ett ökat tillslag mot illegala strandkonstruktioner över hela Thailand, föranledd av en nyligen inträffad incident där en schweizisk man överföll en lokal läkare på vad han trodde var privat egendom i Phuket.

4. En rysk man hittades död med en skuren hals och tecken på kamp och grovt spel på en cannabisfarm i Chalong, Phuket.

En främsta utländsk misstänkt, som påstås vara inblandad i fallet med en rysk man som hittats död med halsen skuren i Chalong, Phuket, har enligt uppgift lämnat Thailand.

En arresteringsorder har utfärdats för en tadzjikistansk man som redan har lämnat Thailand för uppsåt att mörda efter att en rysk man hittats död på en cannabisfarm i Chalong.

Den misstänkte ansågs senast vara i Turkiet med ett INTERPOL Red Alert-meddelande för honom.

5. En singaporeansk motorcykelförare står inför rättsliga anklagelser efter att han påstås förtala och attackera en trafikpolis i Cherng Talay.

En singaporeansk medborgare som körde motorcykel stoppades eftersom han inte bar hjälm. Han kunde inte heller uppvisa ett lagligt körkort. Han ombads komma in i polisboxen för att betala böter när han ska ha börjat bråka med trafikpolisen.

6. Chalong-poliser tillfångatog två nyzeeländska medborgare som påstås ha vägrat att stanna för ett trafikbrott, undvek polisgripande och anklagades senare för att ha misshandlat en polis som förföljde dem i Mueang, Phuket.

Visum kommer att återkallas och svartlistas från Thailand men de står också inför betydande rättsliga anklagelser.

Det var det för denna vecka. Var försiktig!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.