Rysk man hittades död med en skuren hals på en cannabisfarm i Phuket, misstänkt för brott

Chalong –

En rysk man hittades död med en skuren hals och tecken på kamp och grovt spel på en cannabisfarm i Chalong, Phuket.

Major Warawut Sensoap från Chalong-polisen berättade för Phuket Express att de underrättades från en thailändsk man som endast identifierades som Mr. Burin, 34, en biluthyrningsoperatör, efter lunchtid klockan 12:30 på onsdagen (13 mars)th) om den ohyggliga upptäckten.

Burin berättade för polisen i Chalong att han kontaktades av en rysk kvinna vars identitet undanhållits av myndigheterna. Hon sa att en rysk man som hyrde en sedan av Mr. Burin är hennes pojkvän och hade tappat kontakten med henne i två dagar. Hon bad Mr. Burin att spåra bilen med GPS-navigatorn.

Med hjälp av GPS hittade Mr. Burin och den ryska kvinnan den vita hyressedanen i fråga parkerad nära ett tvåvåningshus på en kulle i Soi Sai Nam Yen i Chalong. Sedanens nyckel hittades utanför på marken i närheten av sedanen. Huset i fråga var låst och polisen i Phuket tillkallades för att få laglig inresa till det som av Chalong-polisen beskrevs som en cannabisfarm.

Kroppen av en man som endast identifierades med sitt förnamn, ARTUR, 42, en rysk medborgare, hittades på golvet i hemmet efter att ha blödit kraftigt och avled. Många sår hittades på hans hals och kropp. Polisen trodde att han dog minst 12 timmar innan hans kropp upptäcktes. Tecken på en kamp hittades nära hans kropp med några cannabisträd skadade också.

Herr ARTUR hade rest till Thailand den 28 januarith i år, 2024, med ett speciellt 90 dagars turistvisum för ryska medborgare med en bostadsadress registrerad i Phuket, enligt Phuket Immigration. Hans visum skulle löpa ut den 26 april, berättade major Warawut för Phuket Express.

Huset som Mr. ARTUR hittades död i hyrdes enligt uppgift av en oidentifierad thailändsk kvinna för sin utländska pojkvän, även om hans nationalitet och namn inte omedelbart avslöjades av major Warawut. Grannar, som bad att deras identiteter skulle undanhållas av oro för deras hälsa, berättade för Chalong-polisen att många utlänningar påstås ha besökt huset för att köpa och röka cannabis. Polisen jagar nu efter en person som enligt uppgift endast beskrivs som utländsk misstänkt.

Ytterligare detaljer om denna utvecklingshistoria kan komma att släppas när de avslöjas av polisen.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.