UPPDATERING: Ytterligare två havssköldpaddor hittades påverkade av olja i Phukets hav

Phuket-

Ytterligare två havssköldpaddor hittades påverkade av olja i havet i Phuket.

Våra tidigare berättelser:

Oljefläckar hittades på flera stränder i Thalang tillsammans med en havssköldpaddaunge som verkade ha påverkats av oljan.

Phuket Marine Office lämnade in en anmälan för rättsliga åtgärder mot en båt som släppte ut olja i havet.

En andra havssköldpadda hittades påverkad av olja i havet i Phuket. Marin ekologer sa att lokala marina resurser hade påverkats kraftigt.

Phuket Marine Office har lämnat in fler polisanmälningar för rättsliga åtgärder mot en båt som släppt ut olja i havet.

Nu till uppdateringen:

Tjänstemän från Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) berättade för Phuket Express att tjänstemän från Sirinat National Park i Thalang underrättades av lokala invånare på tisdagen (8 augusti)th) att en havssköldpadda hade hittats täckt med olja nära Nai Yang Beach. Den gröna sköldpaddan var 29 centimeter lång och 30 centimeter bred.

Samma dag underrättades DMCR av en strandlivräddare vid Mai Khao Beach om att en Olive Ridley-havssköldpadda hade hittats täckt med olja. Sköldpaddan var 15 centimeter bred och 16 centimeter lång. Båda sköldpaddorna räddades och oljan rensades från dem innan de fördes till Sireetarn Marine Endangered Animals Rescue Center för vidare medicinsk behandling.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.