UPPDATERING: Phuket Marine Office registrerar fler polisrapporter om oljefläckar

Phuket -

Phuket Marine Office har lämnat in fler polisanmälningar för rättsliga åtgärder mot en båt som släppt ut olja i havet.

Våra tidigare berättelser:

Phuket Marine Office lämnade in fler anmälningar för rättsliga åtgärder mot en båt som släppte ut olja i havet.

Nu till uppdateringen:

Chefen för Phuket Marine Office, Mr. Chayapong Pranit, berättade för Phuket Express att de har lämnat in en anmälan till Chalong-polisen och andra polisstationer i alla tre distrikt som har stränder.

Den som släpper ut olja i havet kan få fängelse i upp till tre år eller böta upp till 60,000 XNUMX baht eller båda. De ska också betala kostnaderna för att sanera de skador som den utsläppta oljan orsakat.

Det fanns totalt 81 båtar i området av intresse under de senaste sju dagarna när oljefläckar hittades på stränder i ett 95 nautiskt milsområde på Phukets västkust. Av dessa var 62 lastbåtar, 18 tankfartyg och en var en bogserbåt. Polisrapporter har lämnats in mot flera båtar som tros vara ansvariga för oljeutsläppet, även om ägarna ännu inte har identifierats för allmänheten.

Inom två dagar kommer oljan att vara helt sanerad från alla lokala stränder, säger Chayapong.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.