UPPDATERING: Båt släpper ut olja i Phukets hav för att möta rättsliga åtgärder

Phuket -

Phuket Marine Office lämnade in en anmälan för rättsliga åtgärder mot en båt som släppte ut olja i havet.

Vår tidigare historia:

Oljefläckar hittades på flera stränder i Thalang tillsammans med en havssköldpaddaunge som verkade ha påverkats av oljan.

Nu till uppdateringen:

Chefen för Phuket Marine Office Chayapong Pranit berättade för Phuket Express att de har kunnat fastställa att oljekällan var en båt. Phuket Marine Office lämnade in en anmälan till Sakoo-polisen i Thalang på måndagen (7 augustith) för att fortsätta utredningen och för att identifiera båtens ägare.

Den som släpper ut olja i havet kan få fängelse i upp till tre år eller böta upp till 60,000 XNUMX baht eller båda. De ska också betala kostnaderna för att sanera de skador som den utsläppta oljan orsakat.

Mer information om den här historien kommer att uppdateras när de släpps av relevanta myndigheter.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.