Oljefläckar hittade på några Phukets stränder

Phuket -

Oljefläckar hittades på flera stränder i Thalang tillsammans med en havssköldpaddaunge som verkade ha påverkats av oljan.

Chefen för Sirinat National Park, Mr. Sorasak Rananan, berättade för Phuket Express på fredagen (4 augusti)th) att oljefläckar hittades längs stränderna i norra Phuket som var Nai Yang Beach, Mai Khao Beach, Nai Thon Beach och Layan Beach.

Tjänstemän från Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) och Phuket Environment Office inspekterade stränderna i fråga. Prover av olja samlades in för att undersöka källan och oljefläckarna rensades omedelbart från stränderna.

En baby grön havssköldpadda hittades också täckt med oljefläckar. Havssköldpaddan fördes till Sireetarn Marine Endangered Animals Rescue Center för vidare medicinsk behandling.

Vid presstillfället var orsaken till oljan okänd och undersöks fortfarande.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.