Phukets officiella valresultat tillkännages

Phuket -

Den thailändska valkommissionen (EC) offentliggjorde officiellt de allmänna valresultaten för Phuket på torsdagen (25 maj).

Vår tidigare historia:

Move Forward Party har tagit alla tre platserna i tre valkretsar i Phuket i Thailands nationella val.

Partiledaren för Move Forward Pita Limjaroenrat, 42, måndagen den 15 majth) förklarade en seger efter den inofficiella rösträkningen i det thailändska allmänna valet som släpptes av valkommissionen (EC).

Nu till uppdateringen: 

Resultatet visar att Move Forward Party i Phuket hade vunnit 92,565 XNUMX röster för partiets lista och tre av tre valkretsmedlemmar i parlamentet.

Samtidigt hade United Thai Nation Party under ledning av vaktmästaren och före detta premiärminister Prayut Chan-O-Cha 71,192 XNUMX röster på partiets lista.

Totalt gick 235,077 313,209 Phuket-människor till valet av 75.05 XNUMX Phuket-personer som har rösträtt vilket är XNUMX procent.

Den thailändska valkommissionen (EC) offentliggjorde officiellt de allmänna valresultaten på torsdagen (25 maj).

Även om Thailands allmänna val resulterade i en heroisk seger för Move Forward Party, är deras försök att bilda en koalitionsregering kanske inte helt enkelt efter att vissa medlemmar av överhuset (senaten) gjort klart att de inte kommer att rösta på partiets premiärminister. kandidat som landets 30:e premiärminister.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.