Thailands officiella valresultat tillkännages

Thailand -

Den thailändska valkommissionen (EC) offentliggjorde officiellt de allmänna valresultaten på torsdagen (25 maj).

Vår tidigare historia:

Partiledaren för Move Forward Pita Limjaroenrat, 42, måndagen den 15 majth) förklarade en seger efter att den inofficiella rösträkningen för det thailändska allmänna valet släpptes av valkommissionen (EC).

Nu till uppdateringen:

Move Forward Party fick 14,738,851 39 112 miljoner röster på partiets lista med 400 partiledamöter i riksdagen och 151 av XNUMX valkretsledamöter i riksdagen. De har totalt XNUMX mandat i parlamentet.

Pheu Thai-partiet hade 10,962,522 29 112 miljoner röster för partilistan med 141 partimedlemmar i parlamentet och XNUMX parlamentsledamöter. De har totalt XNUMX mandat i parlamentet.

Bhumjaithai-partiet hade 1,138,202 3 68 miljoner röster för partilistan med 71 partimedlemmar i parlamentet och XNUMX parlamentsledamöter. De har totalt XNUMX mandat i parlamentet.

Totalt gick 39,514,964 52,195,920 75.71 thailändare för att rösta bland XNUMX XNUMX XNUMX thailändare som har rösträtt vilket är XNUMX procent, ett rekord, sade valkommissionen.

Nästa steg kommer att se att varje parlamentsledamot certifieras av valkommissionen och det slutliga pappersarbetet kontrolleras innan man går mot att välja en högtalare i huset och låta senaten och kammaren rösta fram den nya premiärministern.

När det gäller tidslinjen, när valet och certifieringen av MP-resultaten är i Royal Gazette, kommer det nya parlamentet att sammanträda inom 15 dagar för att rösta på en ny talare och sedan fastställa en tidslinje för premiärministeromröstningen.

Move Forward Party har tagit alla tre platserna i tre valkretsar i Phuket i Thailands nationella val.

Även om Thailands allmänna val resulterade i en heroisk seger för Move Forward Party, är deras försök att bilda en koalitionsregering kanske inte helt enkelt efter att vissa medlemmar av överhuset (senaten) gjort klart att de inte kommer att rösta på partiets premiärminister. kandidat som landets 30:e premiärminister.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.