Australiska och Myanmar-turister i Krabi räddade efter funktionsfel i långsvansad båtmotor

Krabi –

En australiensisk och en Myanmar-turist har räddats efter att en långsvansad båtmotor inte fungerade nära en ö i Krabi.

Krabis marinpolis berättade för Phuket Express den här veckan att de underrättades om händelsen av en långsvansad båtkapten, Mr Jamnean Butmueangm, 56. Han berättade för polisen att båtmotorn med långsvans lossades från båten i de starka vågorna och kunde inte kontrollera båten.

Krabis marinpolis hittade båten och fann att det fanns fyra personer ombord, kaptenen, hans fru Mrs. Dennapa Luesopa, 48, Mr. Norrish Linton, 53, en australiensisk medborgare och Mrs. Lwin lwin Pesse, 51, en Myanmar nationell. De reste från ett hotell i Railay Bay för att besöka närliggande öar.

När de anlände nära Poda Island slog en kraftig våg in båten innan motorn lossades från båten. Kaptenen ringde då Krabis marinpolis för att få hjälp. Alla är säkra.

Du kanske gillar det här:

Två utländska turister och en båtkapten har räddats efter att en longtailbåt kantrat i Krabi.

En malaysisk mamma och hennes sexåriga dotter har dödförklarats efter att en longtailbåt kantrat i Krabi.

Nio svenska turister har överlevt efter att en långstjärtad båt kantrat i Krabi.

Krabi Marine Office har kallat in cirka 80 longtailbåtar i Krabi som modifierades genom att lägga till tak efter att tre longtailbåtar kantrat med två dödsfall och många människor skadades på två månader.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.