Malaysisk mor och dotter dör efter att långstjärtsbåt kantrat i Krabi

FOTO: Krabi News

Krabi –

En malaysisk mamma och hennes sexåriga dotter har dödförklarats efter att en longtailbåt kantrat i Krabi.

Krabis turistpolis berättade för Phuket Express att igår (25 januari) tog en långsvansad båt från "China Tour" en malaysisk familj med en mamma, en dotter och en pappa från ett hotell i Mueang Krabi till Hong Island i Ao Luek-distriktet i närheten.

Båtens kapten, Sala Butsa, 45, berättade för The Phuket Express när de var på väg tillbaka till hotellet att några starka vågor slog mot båten. Båten kantrade nära Hang Nak-udden i Ao Nang, Mueang Krabi. Alla båtpassagerare lämnades flytande i havet.

En lokal fiskebåt under kapten av Waris Changnam, 21, räddade alla fyra ombordvarande i båten, men han berättade för lokala medier att den malaysiska kvinnan och flickan låg med ansiktet nedåt i vattnet när han hittade dem och redan var medvetslösa. Endast båtens kapten hade flytväst på sig. Alla fyra offren för att båten sjönk fördes tillbaka till land medan räddningspersonal kontaktades. De fördes alla till slut till ett lokalt sjukhus.

Den malaysiska mamman, Tan Chen Woon, 36, och hennes sexåriga dotter dödförklarades på sjukhuset, medan fadern, Gan Kah Seng, 37, och båtkaptenen överlevde men är fortfarande på sjukhuset. Det har också rapporterats att mamman var gravid i fjärde månaden.

Liknande incident:

Två utländska turister och en båtkapten har räddats efter att en longtailbåt kantrat i Krabi.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.