Två utlänningar och kapten överlever efter att Krabi långsvansbåt kantrat

FOTO: MGR Online

Krabi –

Två utländska turister och en båtkapten har räddats efter att en longtailbåt kantrat i Krabi.

Than Bok Khorani National Park Office berättade för Phuket Express att de under den gångna helgen underrättades om att en longtailbåt som fraktade utländska turister kapsejserade mellan Hong Island och Hang Nak Cape.

Räddningsteam anlände till området i fråga för att konstatera att den långsvansade båten som hade kantrat höll på att bogseras och räddas av två andra turbåtar.

Båtkaptenen, Prasit Sansamut, 43, och två utländska turister räddades säkert till land. Prasit berättade för Phuket Express att det var starka vågor som träffade båten innan vatten läckte in i båten och båten började sjunka.

Krabi Marine Office utreder dock händelsen.

Namnen på de inblandade utländska turisterna lämnades inte ut av räddningsorgan.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.