Phuket Public Health Office ber människor som haft kontakt med appoxpositiv utländsk man att självrapportera sig själva

Phuket -

Phuket Provincial Public Heath Office ber personer som har haft kontakt med en utländsk man som är positiv till appox att själv anmäla sig.

Våra tidigare berättelser:

En 27-årig nigeriansk man i Phuket har bekräftats som Thailands första officiella infektion av apkoppor.

En nigeriansk man i Phuket som har bekräftats vara Thailands första officiella infektion av appox spåras av thailändsk polis.En nigeriansk man som bekräftades vara Thailands första officiella infektion av apkoppor greps i Kambodja.Efter att tjänstemän inte har kunnat kontakta honom och mannen har försvunnit. Det har nu upptäckts att mannen inte är en nyligen turist utan har varit på översta vistelse sedan förra året.

Det rapporteras av flera nyhetskällor att en nigeriansk man som har bekräftats som Thailands första officiella infektion av appox och som är på översta tid redan har lämnat Phuket.

Enligt flera andra thailändska medier och brottsbekämpande källor har en utländsk man som identifierats som Thailands första fall av apkoppor flytt till Kambodja genom naturliga kanaler olagligt.

En nigeriansk man som bekräftades vara Thailands första officiella infektion av apkoppor greps i Kambodja.

Dr Kusak berättade för Phuket Express, "Alla 19 personer med hög risk närkontakt har bekräftats negativ från apkoppor."

En 40-årig thailändsk man har genomfört ett blodprov efter att han flaggats som en person med oro för apkoppor på grund av misstänkta symtom. Läkare tror dock först att han kan ha smittats av vattkoppor istället för appox.

Tillkännagivandet har släppts av Phuket Provincial Public Heath Office (PPHO) idag (27 juli)th).De uppgav: "Alla som har haft kontakt med en nigeriansk man, 27, som smittades av apkoppor från den 1 junist till den 21 juli 2022, vänligen anmäl dig till folkhälsotjänstemän eller personal i närområdet."

”Eller kontakta 094-5855321 och 081-5716938. Din information kommer inte att lämnas ut till allmänheten."

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.