UPPDATERING: Nigeriansk man som var Thailands första verifierade fall av apkoppor arresterad i Kambodja

Phuket, Thailand, Kambodja –

En nigeriansk man som bekräftades vara Thailands första officiella infektion av apkoppor greps i Kambodja.

Vår tidigare historia:

En 27-årig nigeriansk man i Phuket har bekräftats som Thailands första officiella infektion av apkoppor.

En nigeriansk man i Phuket som har bekräftats som Thailands första officiella infektion av apkoppor spåras av thailändsk polis efter att tjänstemän inte har kunnat kontakta honom och mannen har försvunnit. Det har nu upptäckts att mannen inte är nyligen turist utan har varit på översemester sedan förra året.

Det rapporteras av flera nyhetskällor att en nigeriansk man som har bekräftats som Thailands första officiella infektion av appox och som är på översta tid redan har lämnat Phuket.

Enligt flera andra thailändska medier och brottsbekämpande källor har en utländsk man som identifierats som Thailands första fall av apkoppor flytt till Kambodja genom naturliga kanaler olagligt.

Nu till vår uppdaterade srium:

Thai News Agency rapporterade i går kväll (23 julird) att den nigerianske mannen har gripits av polis i en lägenhet i Phnom Penh. Han fördes först till ett sjukhus.

En presskonferens och mer information väntas imorgon den 24 juli.

Det här är en berättelse som utvecklas. TPN media kommer att fortsätta att ge uppdateringar om den här historien när de kommer in.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.