40-årig man i Phuket identifierad som en person som bekymrar sig för apkoppor, även om läkarna till en början tror att han kan ha vattkoppor istället

Phuket -

En 40-årig thailändsk man har genomfört ett blodprov efter att han flaggats som en person med oro för apkoppor på grund av misstänkta symtom. Läkare tror dock först att han kan ha smittats av vattkoppor istället för appox.

Direktören för Vachira Phuket Hospital Doktor Weerasak Lorthongkam sa till Phuket Express, "Den 40-åriga thailändska patienten är nu på Vachira Phuket Hospital i Phuket Town. Mannen har ingen historia relaterad till den nigerianske mannen. I själva verket är just den här mannen mestadels en hemmänniska, arbetar inte inom turistnäringen eller går till någon högrisk nöjes- eller serviceställen och stannar bara hemma med sin familj.”

"I det här skedet trodde läkarna att han kan ha blivit smittad med vattkoppor istället för apkoppor. Men hans blod testas för att vara positivt. Han sitter nu i karantän på vårt sjukhus. Snälla, få inte panik." Weerasak uppgav.

Patienten identifierades inte för sin egen integritet utan beskrevs som en 40-årig thailändsk medborgare och bosatt i Phuket som rapporterade till ett sjukhus med symtom som liknade en pox. Han har dock inte svullna lymfkörtlar, uppgav läkaren.

Resultaten av testningen skulle vara tillgängliga inom några dagar, sade Weerasak, och patienten samarbetade under karantän.

TPN noterar att detta är mycket mer samarbetsvilligt än Thailands första fall av apkoppor som var en nigeriansk man som flydde illegalt till Kambodja och greps omedelbart. Han är kvar i Kambodja att få medicinsk behandling vid presstid.

.-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.