Phukets största berättelser från den senaste veckan: Åtgärder mot utlänningar som bryter mot lagar fortsätter och mer

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 25 mars till söndagen den 31 mars 2024.

  1. I Patong greps två ryska medborgare måndagen den 25 mars för skadegörelse med spraymålning.

Vittnen såg två män förstöra en gångstig och en restaurangskylt på Phra Baramee Road med bokstäverna "HRDSRT" och sedan snabbt lämna platsen.

2. En iransk och indisk man greps i Patong för rattfylleri på torsdagen (28 marsth).

De två utlänningarna som greps vid checkpointen identifierades endast som Mr. Yousefi, 37, iransk medborgare och Mr. Nikhil, 35, indisk medborgare.

3. Ett videoklipp av en asiatisk kvinnlig turist som kissar på den berömda Bangla Road gick viralt i sociala medier den här veckan.

Bevittnat till videon och incidenten ska ha sagt att den kvinnliga utländska turisten är japansk men det är inte bekräftat vid presstid.

4. Karon – En berusad rysk man uppmärksammade Karonpolisen på grund av sitt störande beteende framför ett hotell. Polisen kom till platsen efter att ha fått ett meddelande tisdagen den 26 mars strax före midnatt.

Videon har sedan dess blivit viralt på sociala medier här.

5. Anti Trafficking in Persons Division (ATPD) slog till mot en karaoke i Rassada-distriktet, Phuket City, under den senaste helgen där de enligt uppgift har upptäckt 13 och 14-åriga kommersiellt sexuellt utnyttjade barn.

Offren för sexuella övergrepp mot barn kommer att föras till särskilda serviceorganisationer för att ge dem hjälp, sade ATPD.

Det var det för denna vecka. Var försiktig!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.