Phukets största berättelser från den senaste veckan: Minst 33 utlänningar arresterade och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 4 mars till söndagen den 10 mars 2024.

  1. Över 500 lokala invånare samlades vid Ya Mu Beach i Phuket för att demonstrera mot en schweizisk medborgare, Mr. David, som påstås ha sparkat en kvinnlig läkare.

Några av demonstranterna hävdade också att David hade tidigare problem och problem med grannar och lokalbefolkning långt innan denna senaste incident ledde till.

2. Trappor i villan som hade inkräktat på Yamu Beach där en thailändsk läkare påstås ha blivit sparkad av en schweizisk expat i en viral incident revs.

Ägaren till det lyxiga villaprojektet använde en grävskopa för att riva villans trappa och några strukturer i villaområdet som inkräktade på stranden.

3. Mr. Thanakorn Wangboonkongchana, ställföreträdande ledare för United Thai Nation, avslöjade offentligt efter att ha besökt Phuket förra veckan för att inspektera och samla information angående anklagelser om utländska maffiagäng i området.

Anutin Charnvirakul, vice premiärminister och inrikesminister tillade att alla slags inflytelserika personer med dåligt inflytande, thailändsk medborgare eller inte, behövde gå om de inte följde lagen och inte hade goda avsikter.

4. En schweizisk expat i Phuket i centrum av en påstådd viral påstådd sparkincident har blivit räddad men han förbjuds att arbeta och lämna Thailand.

Phuket Immigration har godkänt 30 dagars borgen. Borgen är dock under villkor.

5. Sophon Suwannarat, Phukets guvernör, höll en presskonferens angående fallet med David, en schweizisk expat som påstås ha attackerat en thailändsk kvinnlig läkare.

Vice premiärminister Anutin Charnvirakul utfärdade en brådskande order till Phukets guvernör att återvända till Thailand som enligt uppgift deltog i ett turistevenemang i Tyskland.

6. Det fanns 33 utlänningar som har arresterats i Phuket efter en påstådd viral sparkincident som involverade en schweizisk expat som dominerade thailändska medier under den senaste veckan.

Däremot hittades ingen utländsk maffia, enligt Phukets polischef.

Det var det för denna vecka. Var försiktig!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.