Phukets största berättelser från den senaste veckan: Utlänningar arresterade för stöld, romantik och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 5 februari till söndagen den 11 februari 2024.

  1. En ryttare från Nederländerna greps för vårdslös körning och olydnad mot poliser.

Han fördes till Patongs polisstation för att åtalas för körning utan hänsyn till andras egendom och liv, säkerhetsproblem, slåss mot poliser, olydnad från polisens order och hänsynslös körning.

2. En polsk man greps efter att han ertappades med att ha stulit mat och dryck för 13,376 XNUMX baht i en stormarknad i Rawai, Phuket.

Han beslagtog en avokado (119 baht), en flaska honung (225 baht), en flaska öl (119 baht), en flaska olivolja (279 baht), två flaskor whisky (9,999 2,099 baht och 254 282 baht) , smör (XNUMX Baht) och en telåda (XNUMX Baht).

3. En brittisk man greps efter att han ska ha växlat falska pengar i en växlingsbod i Phuket.

Han överförde kryptopengar till ett värde av 34,900 1.24 Usd (XNUMX miljoner Baht) till Mr. Ozeias. Han fick eurokontanter i utbyte från Mr. Ozeias. Han förnekade dock anklagelserna och hävdade att han inte visste att pengarna var falska.

4. Två nigerianska män som hade stannat kvar för länge sedan innehade kokain och en thailändsk kvinna greps i Thalang för påstådd inblandning i en romansbluff.

De nigerianska männen erkände att de var med i ett romantiskt bedrägerigäng som gick ut på att få thailändska kvinnor att öppna bankkonton åt dem.

5. Beach Bed Paraplyer hittades över hela Freedom Beach i Patong som är ett natur- och miljöskyddsområde.

Tjänstemän sa att de frågade utländska strandbesökare som setts koppla av på strandsängar och paraplyer var föremålen kom ifrån och fick svaret "De tog med dessa strandsängparasoller och hyrde dem utanför stranden". Polisen ska enligt uppgift helt och hållet förbjuda att ta med "dina egna" paraplyer och stolar för att stänga kryphålet som tillåter försäljare att sälja hyresrätter utanför stranden. De planerar också att förbjuda alkohol på stranden för att motverka fester och sammankomster.

6. En TuK Tuk-taxichaufför fick böter efter att hans utländska passagerare setts dansa på ett tak i Patong.

Det fanns inte heller några uppdateringar från Patong-polisen om om den utländska passageraren skulle spåras upp, identifieras och eventuellt också bötfällas.

Det var det för denna vecka. Var försiktig!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.