Två överblivna nigerianer och en thailändsk kvinna greps i Phuket-romantisk bedrägeri, kokain hittades också

Phuket -

Två nigerianska män som hade stannat kvar över tiden som hade kokain och en thailändsk kvinna greps i Thalang för påstådd inblandning i en romansbluff.

Phukets turistpolis berättade för Phuket Express att på torsdagen (8 februarith) arresterade de den efterlysta thailändska misstänkt, endast identifierad som Ms. Kanyanat, 32, på ett bostadsområde i Thep Krasattri sub-distrikt.

Arresteringsordern utfärdades av Samut Prakan provinsdomstol. Hon anklagas för bedrägeri genom att importera förvrängd information till ett datasystem.

Polisen grep också två nigerianska män i huset. En av dem var på 1,401 8 dagars översta tid. Han hittades med 1,728 gram kokain och den andra mannen hade XNUMX XNUMX dagars översta stopp.

De nigerianska männen erkände att de var med i ett romantiskt bedrägerigäng som gick ut på att låta thailändska kvinnor öppna konton åt dem. Efter att de fått pengar från thailändska kvinnliga offer överförde de pengar till chefen för ett romantiskt bedrägerigäng i Nigeria. De sålde också kokain till utländska turister som sitt andra jobb.

Namnen på de nigerianska misstänkta släpptes inte till thailändska medier.

Alla tre misstänkta var kvar i thailändska polisens förvar vid presstid.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.