Strandsängar och paraplyer som ses tillbaka på Freedom Beach i Phuket orsakar kontroverser

FOTO: MONSOONGARBAGE

Phuket -

Beach Bed Paraply hittades över hela Freedom Beach i Patong som är ett natur- och miljöskyddsområde.

Phuket Express noterade att Freedom Beach har listats som den 18:e världens bästa bästa strand av World Beach Guide 2023.

Det är inte första gången strandsängar och parasoller har orsakat kontroverser, som vi påpekar nedan.

Arméregion 4:s befälhavare generallöjtnant Santi Sakuntanak inspekterade stranden förra året. Freedom Beach har tydligt utlysts som ett natur- och miljöskyddsområde. Ingen får göra något för personlig nytta som att sätta upp byggnader på stranden.

Stranden är lokalt känd som "Mai Ngao" Beach men Freedom Beach är känd av utländska turister. Stranden ligger i området Nak Kerd Mountain Reserve Forest i Karon. Freedom Beach rensades från strandsängar och paraplyer och strukturer efter ett fullständigt tillslag förra året.

Nu till vår uppdatering:

Foton av parasoller för strandsängar på Freedom Beach lades upp på Facebooksidan MONSOON GARBAGE och blev virala på sociala medier förra veckan.

Skogsavdelningen region 12 har gått ut med ett meddelande efter att de inspekterat stranden. De frågade utländska strandbesökare som setts koppla av på strandsängar och paraplyer var föremålen kom ifrån och fick svaret "De tog med sig dessa strandsängparasoller och hyrde dem utanför stranden".

Detta har dock inte minskat oron på sociala medier, och många säger att leverantörer bara använder en gråzon för att sälja strandsängar och parasoller i närheten och säger åt turisterna att bära dem till stranden i stället för att ställa upp och sälja dem på stranden direkt.

Relevanta tjänstemän överväger enligt uppgift hur man ska lösa situationen, medvetna om att många turister vill ha solstolar och parasoller men också lika medvetna om miljöproblemen runt dem.

FOTO: MONSOONGARBAGE
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.