Maya Bay i Krabi, Thailand öppnar igen för turism

Krabi –

Den berömda Maya Bay i Krabi öppnade igen för den första dagen för turism söndagen den 1 oktober, efter två månaders stängning för miljöåtervinning.

Vår tidigare historia:

Den berömda Maya Bay i Krabi stängs nu tillfälligt i två månader för miljöåtervinning.

Nu till uppdateringen:

Chefen för Hat Noppharat Thara Mu-Ko Phi Phi nationalpark, Ratchanok Paenoi, sa till Phuket Express att den årliga stängningen var för att möjliggöra en effektiv turismförvaltning som följer klimatet under denna säsong, samtidigt som det är dags för naturen och miljön att återställa sig själva.

Den 1 oktober är den första dagen av Maya Bay som öppnar igen för turism efter två månaders stängning. Maya Bay är redo att välkomna turister. De tror att tusentals turister från Krabi, Phang Nga och Phuket kommer att besöka Maya Bay.

Återöppningen sammanfaller också med ökande antal kazakstaner och Kinesiska turister till Thailand på grund av ett helt nytt ankomstprogram för viseringsfrihet.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.